Dillezaad wordt al lange tijd toegevoegd aan bijna alle pekel- en inmaakproducten. In potten met ingemaakte en gepekelde komkommers, tomaten en paprika's worden hele schermen met zaden geplaatst, terwijl alleen de zaden worden gebruikt in zuurkool. Dillezaad past goed bij vlees- en visgerechten, elke groentestoofpot, en vooral bij gerechten met erwten, bonen en linzen.
Gebruik voor
Sauzen, soepen, conservering, vleesgerechten, gevogeltegerechten, bijgerechten.
Smaak
Kruidig
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 16
Vetten (g / 100g)… 15
Koolhydraten (g / 100g)… 12
Energiewaarde (kcal / 100g)… 250
Mariadistelzaad is de belangrijkste ingrediënt in veel verschillende farmaceutische producten voor de preventie en behandeling van ziekten van de lever, galblaas en de galwegen.
Gewicht: 100 g
Anijszaad - een specerij die in de vroege middeleeuwen naar Europa werd gebracht en snel populair werd in de keuken. Priesters en genezers van oude beschavingen waardeerden de zaden van anijs - waarvan de geneeskrachtige eigenschappen soms als wonderen werden aangeduid. In de keuken worden alle delen van anijs in alle mogelijke vormen gebruikt. Anijszaad wordt aan marinades toegevoegd om ze een heldere smaak te geven. Als je ze mengt met laurierblad en kaneel, krijg je een uitstekende huisgemaakte kruidenmix voor koude vleesgerechten.
Eiwitten (g / 100g): 18,0
Vetten (g / 100g): 16,0
Koolhydraten (g / 100g): 35,0
Energiewaarde (kcal / 100g): 360,0